DISFRUTA DE TOTES LES EXPERIENCIES

Experiències

Es pot realitzar al voltant de terranova casa rural activitats de senderisme, rutes a cavall, escalada. Disfruta de totes les experiències

Experiencies

Senderisme

Barranc del Infern

Pincha aquí

Entre Fleix i Benimaurell, és una sendera de circuit tancat amb un recorregut de 14.301 m. Amb de 5.946 escalons de pedra d’origen Morisc, 3.343 de pujada i 2.603 de baixada, amb un desnivell acumulat de 1.690 metres.
Recomanat per a senderistes amb coneixements de tècniques de progressió per muntanya i condició física mitjana. També es pot visitar el Sanatori de Fontilles. Edifici de quasi un segle d’antiguitat afavorit per la seua situació, envoltat de boscos, parcs, jardins i fonts fresques.

Paisatje

i monuments a la Vall de Laguar

Pincha aquí

Una de les meravelles que trovarem es natural formada pel riu Girona, que separa la Serra de la Carrasca o d’Ebo de la Serra del Migdia i travessa tota la vall fins a arribar a l’Embassament d’Isbert. A la Serra del Cavall Verd trovareu multitud de fonts i brolladors. També pots descobrir llocs com l’Ermita de Sant Josep o el Castell de la Vall de Laguar, declarat Bé d’Interés Cultural i situat en l’entrada de la vall en el cim..

Gastronomia

Pincha aquí

La nostra gastronomia és tota una delícia per als paladars més exigents. Les nostres receptes es basen en la típica cuina de muntanya, com l´ olla dominical o els arrossos amb fesols i penques. Sense oblidar-se de les populars “coques”. Descobreix la vall a través dels seus sabors.

Festes

i tradicions

Pincha aquí

Al proper Campell es celebra la festa en honor a Santa Ana, a la fi del mes de juliol, coincidint amb la festivitat de Sant Joaquim i Santa Ana tots els anys. El seu origen és molt antic, en concret des de les Primeres Germanies entre els seus actes destaquen els actes religiosos, misses solemnes i processons dedicades als Patrons. A més de altres activitats culturals i d’oci, que resulten de gran atractiu i acolliment per part de tots els veïns i que constitueixen un gran atractiu per a visitants i turistes. A Benimaurell es celebra laa Festa en honor als Sants Cosme i Damián a mitjan mes d’agost. La festivitat se celebra des d’antany. És una tradició molt arrelada que en finalitzar les festes patronals, se celebren els populars «Bous al Carrer», atraient als veïns de la comarca de la Marina Alta. Com a valor cultural, gastronòmic, lúdic-festiu o mig ambiental, es pot esmentar les Cucanyes, Repartiment de coques i vi en la plaça, Berenar per als mes majors, Torneig de pilota valenciana, Concurs de paelles, Sopar per als veïns i “Carretons” per als més xicotets.

Ir al contenido